www.prismacursus.nl

Iedereen wil zich zo gezond mogelijk voelen. Gezondheid is niet gelijk aan ‘niet ziek zijn’. Iemand kan een (chronische) ziekte hebben, maar daar goed mee om gaan en zichzelf gezond voelen.

Er zijn risicofactoren die dat gezond voelen kunnen bedreigen. De kans op ziekte wordt erdoor vergroot en het welbevinden wordt verlaagd. Denk aan een verhoogde bloeddruk, verhoogd cholesterol, gevolgen van roken, overgewicht en vergrote middelomvang, weinig beweging, verhoogde bloedglucose en een verlaagde stemming.

Het goede nieuws is dat er allerlei dingen zijn die u zelf kunt doen om deze risicofactoren positief te veranderen. Deze website helpt u daarbij. U kunt hier zelf weloverwogen keuzes maken hoe u wilt omgaan met deze risicofactoren. Daarmee draagt u zorg voor uw lijf en uw welbevinden.

U kunt door op de risicofactoren te klikken, leren over wat de risicofactor inhoudt en wat u zelf kunt doen die te verbeteren.

Bij gezondheidsprofiel kunt u kijken hoe u er zelf voorstaat op de verschillende risicofactoren. Het actieplan helpt u vervolgens om een plan te maken hoe u het veranderen gaat aanpakken.

Heel veel succes!