Word ook een PRISMA trainer!

PRISMA geven is heel leuk om te doen! Trainers geven aan dat ze meer inzicht hebben in wat er speelt bij patiënten en wat hun kennisniveau is en dat het contact verbetert. Ze voelen zich door alle positieve reacties van deelnemers gewaardeerd als trainer en ze krijgen meer vertrouwen in hun eigen kunnen. Ze geven aan meer werkplezier hebben, dat het een mooie afwisseling is met het doen van spreekuren en dat de samenwerking met collega’s en andere disciplines door PRISMA verbetert. Sluit jij ook aan?!

Train-de-trainercursus

Om de PRISMA methodiek uit te voeren zoals bedoeld is training nodig.In 2 dagen worden de deelnemende hulpverleners getraind in het stellen van vragen, het opsporen van misvattingen, het stimuleren van interne motivatie, het begeleiden van het opstellen van persoonlijk actieplan, het gebruik van analogieën en hulpmiddelen en het begeleiden van groepsdynamiek.

Doelgroep

Het is de bedoeling dat van elke geïnteresseerde organisatie minimaal 2 hulpverleners deelnemen aan de train-de-trainercursus, omdat PRISMA altijd door 2 trainers gegeven zal worden. Een voor de hand liggende combinatie is een diëtist en een praktijkondersteuner of verpleegkundige, maar ook andere combinaties zijn mogelijk. De train-de-trainercursus kan worden gevolgd door praktijkondersteuners of verpleegkundigen, diëtisten, fysiotherapeuten, huisartsen, apothekers, apothekersassistenten en psychologen.

Het is ook mogelijk om een In Company train-de-trainercursus aan te vragen, op de eigen locatie.

Aanmelden

De PRISMA train-de-trainercursus wordt aangeboden door FOCUS op VOEDING. FOCUS op VOEDING is het scholingsbureau van de afdeling Diëtetiek en Voedingswetenschappen van Amsterdam UMC.

 

Train the trainer cursus PRISMA

Zorgverleners die PRISMA in de prakijk willen gebruiken kunnen de train the trainer cursus volgen.

De locatie is Amsterdam Amsterdam UMC, VUmc. Een incompany cursus aanvragen is ook mogelijk.

Lees hier meer