PRISMA hart en vaatziekten en PRISMA preventie hart en vaatziekten zijn erkend door het RIVM als goed onderbouwd. 

Het RIVM beschrijft in het eindoordeel:

‘De interventie sluit aan op een belangrijk gezondheidsprobleem en is gebaseerd op een buitenlands programma dat effectief is gebleken in andere context / bij een andere doelgroep. Mogelijke werkzame processen worden overzichtelijk weergegeven in een tabel en zijn gebaseerd op een Engels evidence based programma en theorieën van gedragsverandering. De materialen voor training en uitvoering zijn mooi vormgegeven, duidelijk en overzichtelijk. Het programma wordt gewaardeerd door de deelnemers en heeft een goede kwaliteitsbewaking (met continue evaluatie, observaties etc).

Hierbij een link naar het Loket Gezond Leven waar de interventies nu uitgebreid in beschreven staan: PRISMA hart en vaatziekten